Štampa na majici - Sito ili digitalna štampa?

Štampa na majici - Sito ili digitalna štampa?

Pojavom naprednih tehnologija koje čine kreiraranje štamanih majica neverovatno laganim, povećao se I broj načina za dizajniranje i naručivanje personalizovanih majica.

Dva najpopularnija načina za kreiranje majici sa printovima su sito štampa i digitalna štampa.  Tehnologija sito štampe postoji više od 100 godina, dok se digitalna štampa pojavila kao održiv metod štampanja tek 1990-ih. Iako se možemo pouzdati u oba oblika štampanja majica, da bismo proizveli lepe, dobro napravljene majice, svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Odluka između sito štampe i digitalne štampe u potpunosti zavisi od Vaših posebnih potreba. 

Saznajte više o sito štampi i digitalnoj štampi kako biste saznali koji je postupak najbolji za Vas.

 

Veličine

Ako planirate da kreirate majice koje se odlikuju tradicionalnim dizajnom koji se potpuno nalazi na prednjoj strani, onda verovatno nećete videti veliku razliku između majica s sito štampomi digitalno štampanih majica.
Obe metode su više nego sposobne da proizvedu živopisne, jasne linije zamišljene u dizajnu koji će izgledati sjajno na bilo kojoj majici. Međutim, ako planirate da napravite više jedinstvenih majica na kojima je potreban print preko čitave majice, najverovatnije ćete želeti da koristite usluge sito štampe.

 

Elementi dizajna

Što se tiče izbora načina štampe, estetski elementi koje planirate da koristite za vaše majice je još jedan faktor koji bi trebalo da utiče na Vašu odluku.
Ako vaš dizajn sadrži vrlo male detalje, poput malih slova ili zamršenih uzoraka, pravi izbor je digitalna štampa. Digitalna štampa daje mnogo oštrije slike koje nude više jasnoće, što je neophodno za dizajn šablone koje imaju puno sitnih detalja.

S druge strane, ako kreirate majicu koja sadrži široku paletu boja, digitalna štampa obično ograničava količinu opcija boja koje imate. Ne samo da ćete imati više opcija u pogledu boja koje možete koristiti za sito štampu, već će i vaše boje biti živahnije.

 

Vremenski okviri

Ako Vam je potrebna brza izrada personalizovane majice, digitalna štampa bi bila idealan izbor. Sito štampa je prilično naporan proces koji uključuje pripremu osnova za štampu u vidu specijalnog rama, prilagođavanje njegovih dimenzije površini štampanja, priprema sita specijalnim emulzijama itd. Za razliku od sito štampe, digitalno štampanje funkcioniše vrlo slično štampaču koji imate u svom domu.
To znači da mašine za digitalnu štampu mogu da naprave veliki broj majica u kratkom roku koristeći naprednu tehnologiju. 

U svakom slučaju, naš savet je da majice poručite uvek što ranije pre željenog datuma isporuke, jer postupak dizajniranja i štampanja može potrajati I nekoliko dana.


Materijal

Ako naručujete majice za humanitarne akcije ili rekreativni sportski tim, velike su šanse da će prvi izbor biti štampa na pamučnim majicama.
Međutim ako želite da dodate dizajn majice na poliesteru, platnu ili u tri mešavine, digitalna štampa nije najbolje rešenje.
U ovom slučaju usluga sito štampe je bolji izbor. Sito Vam daje mogućnost da svoj dizajn odštampate na bilo koji materijal majice koji želite. Dokle god Vam malo čekanja na visoko-kvaliteno odštampane majice ne smeta, sigurno ćete biti zadovoljni kvalitetom koje sito štampa nudi.


Da li Vam je ovaj tekst pomogao u odabiru tipa štampe?
Mi u Focus sport-u radimo oba tipa štampe na svim proizvodima iz našeg kataloga.

Budite slobodni I kontaktirajte nas ako su Vam potrebne kvalitetne personalizovane majice po pristupačnoj ceni.